Manege

Welkom bij Stalhouderij-Manege Vosse

Om U enigszins wegwijs te maken op onze manege kunt U op onze website allerlei informatie vinden. Manege Vosse is een manege waar iedereen plezier kan beleven aan en met paarden en pony´s op zijn eigen niveau en daarbij in zijn waarde wordt gelaten. Uiteraard hoort hier ook bij dat de paarden en pony´s een goede verzorging krijgen.

Onze paarden

Wij hebben verschillende soorten paarden en pony’s. De grotere paarden worden zowel onder het zadel bereden als aangespannen, deze moeten qua kleur, hoogte en gang bij elkaar passen voor de Stalhouderij.
De paarden zijn over het algemeen op stal goed te vertrouwen. Zijn er bijzonderheden bij een paard dan staat dat op de staldeur.

Regels

Om alles soepel te laten verlopen gelden er natuurlijk bepaalde logische regels. Deze zijn te vinden bij de huisregels die op de deur in de hal hangen, bij de rijbaan.

Veiligheid

Bij onze manege is veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Deze slogan van de FNRS, de Federatie van Nederlandse Rijscholen uit zich in het veiligheidscertificaat dat iedere manege kan behalen.
Een veiligheidscap is dan ook verplicht voor iedereen die zich op het terrein te paard bevindt. Let er op dat de cap is goedgekeurd volgens de Europese norm (CE-keurmerk) dit staat in de cap aangegeven (EN 1384 of CE-keurmerk). Er is eventueel een veiligheidscap te huur.Verder wordt er aangeraden rijlaarzen te dragen of schoenen met een gladde zool en een hakje met chaps.  Kampt  U met bepaalde gezondheidsklachten dan is het goed dat u ons daarvan op de hoogte stelt, zodat wij in geval van nood weten hoe te handelen.

Zelf poetsen en zadelen

Om het contact met de dieren te bevorderen, verzorgen en zadelen alle ruiters hun paarden zelf. Om dit rustig te kunnen doen is het advies om ruim voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Uiteraard kunt U ons om hulp vragen, wij helpen U graag.

Verzorg paard of pony

Ook is het bij ons mogelijk om een verzorg paard of pony te hebben, heb jij een favoriet en wil jij deze gaan verzorgen neem contact op om dit te regelen.

Ruiterpaspoort

(Federatie Nederlandse Rijscholen)
Alle ruiters van Manege Vosse zijn in het bezit zijn van een ruiterpaspoort.
Dit is een document waarin manegeruiters gegevens over zichzelf en hun rij-en kennisniveau kunnen bijhouden. Voor de ruiter een duidelijke vorm van gegarandeerde kwaliteit en veiligheid. Het ruiterpaspoort is gekoppeld aan een lesovereenkomst.

Wedstrijden

Er worden regelmatig FNRS-manegewedstrijden georganiseerd. (zie agenda)

Tarieven

 Tarieven         Jeugd Volwassenen
 losse les  17,00  20,00
 10 rittenkaart  150,00  180,00
 kwartaalkaart  170,00  205,00
 privéles 1/2 uur  25,00  25,00
 snuffelles 1/2 uur  9,00  X
 snuffelles 10 rittenkaart  85,00  X

Jeugdlessen zijn voor ruiters tot 16 jaar.
Snuffellessen (jeugd) 1/2 uur inclusief gebruik van cap.

Partijtjes

Het is mogelijk op om onze manege je partijtje te geven. Je gaat met je vriendjes en vriendinnetjes gezellig  poetsen, paardrijden, pannenkoeken en een ijsje eten. De kosten voor dit alles zijn € 20,00 euro p.p. ( 3 uur). Het is ook mogelijk om alleen te poetsen en te rijden dan zijn de kosten € 15,00 p.p. ( 2 uur).

Leasen

Voor de jeugdruiters (en iedereen die zich nog jeudig voelt) is er de mogelijkheid om voor een week een Paard of Pony te leasen (iedere dag rijden) de kosten zijn 85,00 euro.

Trailer te huur

Wij verhuren een 2 paards trailer.

Vragen?

Heeft U nog vragen, stel ze gerust. Wij zijn bereikbaar tijdens de openingstijden op 023-5312876 of mail info@stalhouderijvosse.nl